Categorieën
https://www.canlux.nl/eia-2021-energie-investeringsaftrek-led-verlichting-besparen-voorwaarde/l70c3
Zoeken
Winkelmandje

Nieuws

Lees de laatste nieuwsberichten van Canlux
4 januari 2021
Extra besparing LED met de EIA 2021

Extra besparing LED met de EIA 2021

Per 1 januari 2021 heeft de overheid de energie-investeringsaftrek (EIA) gewijzigd waardoor er extra bespaart kan worden. Heeft  u plannen om in 2021 uw verlichting in uw bestaande bedrijfsgebouw te vervangen? Wij adviseren u graag over de LED-verlichting, sensoren en lichtsturingen welke aan de gestelde eisen voldoen.

Welke verlichting komt in aanmerking voor dit belastingvoordeel?

De overheid heeft bepaalt dat het voordeel geldt voor LED-verlichtingsarmaturen in of bij bestaande bedrijfsgebouwen. Deze led armaturen moeten voorzien zijn met een geïntegreerde, niet uitwisselbare LED-lichtbron. De minimale levensduurcriteria van het LED-armatuur is gesteld op L90/B50 bij 50.000 uur bij een tq van 25°C.

Het maximale bedrag per armatuur welke in aanmerking komen voor het belastingvoordeel is € 1.000,00 per armatuur (≥L90).

Let op: Uitwisselbare LED-lichtbronnen, zoals led-Buizen, LED lampen met fittingen zoals E27, E14 of GU10 zijn uitgesloten van de energie-investeringsaftrek.

Kan ik nog meer besparen met de EIA?

Het is mogelijk extra te besparen bij de aanschaf van ledverlichting. Met (draadloze) lichtsturingen en licht- en bewegingssensoren (aan- of afwezigheidsdetectie) is extra te besparen op de energiekosten en komen tevens in aanmerking voor de energie-investeringsaftrek (EIA).

Het maximale bedrag dat voor de energie-investeringsaftrek in aanmerking komt is € 150,00 per externe licht- of bewegingssensor.

Voor geïntegreerde lichtbesturingscomponenten in led armaturen is het maximale bedrag voor de energie-investeringsaftrek € 50,00 per component.

Wilt u advies voor over de verlichting in uw gebouw?

Wannneer u plannen heeft om uw verlichting te vervangen en extra te besparen met de energie-investeringsaftrek dan komen wij graag met u in contact. Wij komen graag bij u langs om uw huidige situatie te beoordelen en samen met u een plan te maken. Wij geven graag advies over de mogelijkheden van led armaturen, de benodigede hoeveelheid licht en het eventueel digitaal schakelen van de verlichting.

Wij zijn bereikbaar via telefoonnummer +31 (0)85 130 16 34. U kunt ook een e-mail sturen aan info@canlux.nl.

   Terug naar nieuwsoverzicht