Categorieën
https://www.canlux.nl/eia-subsidieregeling-2022-voor-verlichting/l78c3
Zoeken
Winkelmandje

Nieuws

Lees de laatste nieuwsberichten van Canlux
3 januari 2022
EIA subsidieregeling 2022 voor verlichting!

EIA subsidieregeling 2022 voor verlichting!

Bespaar op uw energiekosten en ontvang subsidie voor uw nieuwe verlichting

Voor het jaar 2022 is het ook weer mogelijk om als ondernemer mee te doen aan de Energie Investeringsaftrek (EIA). Deze Energie-investeringsaftrek is een fiscale regeling waarmee de overheid u ondersteunt bij het investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen zoals verlichting. Maakt u gebruik van deze regeling dan heeft u als ondernemer dubbel voordeel: u bespaart op de energiekosten en u betaalt minder belasting.   

Tot welk bedrag komt een armatuur in aanmerking voor de Energie-investeringsaftrek? 

  • Het maximum investeringsbedrag dat voor EIA in aanmerking komt bedraagt € 500 per armatuur (dit is inclusief montagekosten welke ook in aanmerkingkomen voor de EIA).

Tot welk bedrag komen sensoren in aanmerking voor de Energie-investeringsaftrek? 

  • Externe sensoren; het maximum investeringsbedrag dat in aanmerking komt voor de EIA bedraagt € 150 per externe licht- of bewegingssensor. Dit betreft externe licht- of bewegingssensoren (niet in een verlichtingsarmatuur geïntegreerd), schakel- of regeleenheid, (eventueel) dimregeling.
  • Geïntegreerde sensoren; het maximum investeringsbedrag dat in aanmerking komt voor de EIA bedraagt € 50 per in een verlichtingsarmatuur geïntegreerd lichtbesturingscomponent. Dit betreft lichtbesturingscomponenten geïntegreerd in een verlichtingsarmatuur met (draadloze) communicatie voor het besturen van de LED-driver én (draadloze) licht- en bewegingssensoren, (eventueel) koppeling naar gebouwbeheersysteem. 

Welke ledverlichting komt in aanmerking voor de Energie-Investeringsafgtrek?

  • De eisen om in aanmerking te komen voor de Energie-Investeringsaftrek zijn LED-verlichtingsarmaturen met een geïntegreerde, niet uitwisselbare LED-lichtbron, met een specifieke lichtstroom van ten minste 125 lm/W en die voldoen aan het levensduurcriterium L90 (bij 50.000 uur bij een tq = 25 °C) of beter. (De specifieke lichtstroom dient gemeten te zijn conform LM 79-19, NEN-EN-IEC 62722-2-1:2016 of gelijkwaardige protocollen. Het minimale levensduurcriterium dient vastgesteld te zijn conform LM80-08 in combinatie met TM 21, NEN-EN-IEC 62722-2-1:2016 of gelijkwaardige protocollen).
  • Uitwisselbare LED-lichtbronnen, zoals LED-buizen en specifiek voor noodverlichting bestemde noodverlichtingsarmaturen, zijn uitgesloten voor Energie-investeringsaftrek.

Wilt u advies over nieuwe verlichting en de Energie-Investeringsaftrek 2022?

  • Wannneer u plannen heeft om uw verlichting te vervangen en extra te besparen met de energie-investeringsaftrek dan komen wij graag met u in contact. Wij komen graag bij u langs om uw huidige situatie te beoordelen en samen met u een plan te maken. Wij geven graag advies over de mogelijkheden van led armaturen, de benodigde hoeveelheid licht en het eventueel digitaal schakelen van de verlichting.
  • HIER download u de Brochure over de Energie-Investeringsaftrek 2022.

Bel ons gerust op 085  130 16 34 of mail ons via info@canlux.nl

   Terug naar nieuwsoverzicht