Categorieën
https://www.canlux.nl/lichtadvies
Zoeken
Winkelmandje
 
Advies

Lichtadvies voor u

Wij adviseren en ondersteunen architecten, binnenhuisarchitecten, projectdesigners, eindgebruikers en installateurs als het gaat over verlichten en aansturingen. Wij geven onder andere lichtadvies voor kantoren, restaurants, conferentiecentra, productieomgevingen, magazijnen, scholen, hotels, en woningen. Wij komen graag op bezoek (of u bij ons) om het project te bespreken.

Omdat kwaliteit en duidelijkheid bij Canlux bovenaan staat werken wij als volgt

  1. Inzichtelijk maken van de situatie.
    Aan de hand van een plattegrond of tekening maken we de situatie van de ruimten inzichtelijk. Denk hierbij aan meubels en andere attributen in de ruimten.
  2. Functiebepaling van de ruimten.
    Er wordt bepaalt welke functies er binnen de ruimten zijn. Welke werkzaamheden worden verricht? Of heeft de ruimte een specifiek bestemming zoals bijvoorbeeld een kantine, koffiecorner, kolfruimte of rustruimte?
  3. Basis- en functionele verlichting.
    Als eerste wordt de basisverlichting bepaalt. Dit is in principe de hoofdverlichting. Denk daarbij aan werkverlichting welke aan wordt gezet bij binnenkomst. Hierbij wordt tevens onderscheidt gemaakt tussen direct (bijvoorbeeld downlights of lineaire pendelverlichting) en indirect licht (bijvoorbeeld vloerlamp of wandlamp). Daarna wordt bepaalt welke lichtkleur en kleurweergave er nodig is.
  4. Toepassen van sfeerverlichting.
    Samen met de aanvrager wordt er gekeken naar wat de smaak is en past, hierin kunnen wij adviseren wat mogelijk is aan de hand van onze ervaring. In overleg wordt er dan gekeken waar de sfeerverlichting geplaatst moet worden. Sfeerverlichting heeft niet de functie om de ruimte goed te verlichten, maar hierbij gaat het om  een bepaalde sfeer te creëren en een mooie vormgeving van het armatuur. Dit kan gaan om een eyecatcher welke goed op zal vallen dankzij haar uiterlijk én het mooie lichteffect.
  5. Optioneel is accentverlichting.
    Met accentverlichting is het mogelijk om bijvoorbeeld een schilderij, een beeld of producten van een fabriek uit te lichten. Hierdoor valt het item extra op en wordt er extra sfeer gecreëerd.
  6. Selectie van de armaturen en aansturing.
    Nu het helder is welk type verlichting er nodig is in de ruimten worden de armaturen geselecteerd. Daarnaast word ook gekeken welke wens er is qua aansturing. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een afstandsbediening waarmee het gehele gebied te bedienen is, of dat er bijvoorbeeld een draaidimmer aan de muur moet komen.
  7. Opties voor installatie.
    Uit onze ervaring is gebleken dat het belangrijk is om de montage goed te bespreken. Het is mogelijk dat wij de projectbegeleiding doen in samenwerking met de installateur. Eventueel is het ook mogelijk dat de montagewerkzaamheden worden uitgevoerd door ons, hier maken wij op voorhand afspraken over.
  8. Aan de slag.
    Na het gesprek gaan we aan de slag om het lichtadvies verder uit te werken. Hierbij streven wij er naar om het advies binnen twee weken gereed te hebben.

Wat gaan wij in de periode doen? 

Lichtberekening.
Onze tekenaars ontwerpen aan de hand van de besproken ruimten, functies en armaturen een lichtberekening.

Offerte inclusief armaturenboek.
De offerte wordt gemaakt en, optioneel met armaturenboekje, aan u geleverd. Binnen afgesproken tijd bespreken we het volledige lichtplan.
Dan is het zover, de verlichting wordt volgens afspraak geïnstalleerd en optioneel wordt de aansturing geprogrammeerd. Zodra het project afgerond is vinden wij het erg prettig om het project te evalueren en na te lopen of alles naar wens is verlopen.

Vraag lichtadvies aan

"Met een goed lichtplan creëer je een fijne sfeer en komt de functionele- en accentverlichting op de juiste plekken."

 

Vraag lichtadvies aan