Categorieën
https://www.canlux.nl/toepassingen/verlichting-appartementen/parkeergarage
Zoeken
Winkelmandje

Verlichting parkeergarage

Energiekosten besparen? Dynamisch verlichten!

De kosten van het verlichten van de parkeergarage kunnen behoorlijk oplopen wanneer dit 24/7 brandt. Met (dynamische) led verlichting in de parkeergarage kunnen de kosten behoorlijk worden gereduceerd. Bij gebruik van kwalitatieve professionele verlichting kunnen de kosten op onderhoud ook worden verlaagd.

Entreeverlichting is essentieel voor de veiligheid. Canlux Projectverlichting geeft advies.

Aanbevolen verlichting voor de parkeergarage:

#/pagina
 
Afdrukken

De parkeergarage als veilig gebied

Vaak worden parkeergarages gezien als donkere en onveilige gebieden. Maar steeds vaker veranderd dit beeld doordat parkeergarages luxer worden ingericht. De veiligheid voor een voetganger, fietser of automobilist is belangrijk in een parkeergarage.

Om een beter zicht te creëren en een veiliger gevoel te geven aan de gebruiker is het verstandig om de juiste verlichting voor een parkeergarage te kiezen. Parkeerplekken waar de auto`s staan worden beter verlicht zodat het instappen wordt vergemakkelijkt, de rijbanen zullen beter zicht krijgen waardoor automobilisten voetgangers beter zien en de looppaden worden helder verlicht voor de veiligheid van de gebruiker.

Het belangrijkste is om de keuze te maken voor een betrouwbare duurzame en energiezuinige verlichtingsoplossing. Met de juiste parkeergarage verlichting zullen naast de energiebesparing ook de onderhoudskosten tot een minimum worden beperkt. Doordat donkere gedeelte in de parkeergarage zullen verdwijnen en een helder lichtbeeld ontstaat zal de veiligheid in de parkeergarage toenemen.

Extra besparing kan gerealiseerd worden door de parkeergarage slim te verlichten. Lichtinstallaties met sensoren en dimfuncties zullen hieraan bijdragen. Ook zal dit de levensduur van de armaturen nog verder verlengen. Het is raadzaam om de parking in zones te verdelen. Met behulp van de slimme sensor verlichting kunnen bepaalde gebieden worden gedimd als er geen verkeer is. Voordat een gebruiker de garage betreed zal het licht feller gaan branden zodat deze niet in het donker stapt en zich alsnog onveilig voelt.

Wij geven graag advies over verlichting in parkeergarages. Bel ons op 085 130 16 34 of mail ons op info@canlux.nl