Categorieën
https://www.canlux.nl/toepassingen/verlichting-industrie/magazijn
Zoeken
Winkelmandje

Verlichting magazijn

Helder licht, goed zicht

Bij een magazijn wil je goed kunnen zien wat er op de pakketten in de stelling staan. Dit kan niet zonder de goede verlichting van armaturen met een brede stralingshoek.

Aanbevolen verlichting voor het magazijn:

In magazijnen staan vaak stellingen met daarin een middenpad. Daglicht is hier laag of zelfs vaak afwezig. Voor het verlichten van deze smalle gangpaden is speciale verlichting vereist. Deze verlichting moet een smalle lichtbundel hebben zodat de paden en stellingen voldoende worden verlicht.

Het ‘verkeer’ in deze stellingpaden kan variëren van personen die orders picken tot de heftruck die pallets uit- en in de stellingen plaatst. Daarnaast kunnen er ook stellingpaden zijn waar geen of nauwelijks verkeer is.

Ook de laadzones in een magazijn verdienen de aandacht om goed verlicht te worden. Hier rijden elektrische pallettrucks af en aan om de vrachtauto`s te laden. Hierdoor is het risico op ongevallen hoger. Een hogere verlichtingssterkte is hier aan te bevelen.

Een zorgvuldig gemaakt lichtplan is nodig om de diverse zones optimaal te verlichten. Bij het maken van een goed lichtplan voor de magazijn verlichting zijn de afmetingen, het type werkzaamheden en de inrichting van het magazijn van belang. Hierbij kan ook gebruik gemaakt worden van sensortechnieken om de energiekosten te laten dalen.

Magazijn verlichting kan bestaan uit diverse soorten lichtbronnen zoals, led lijnverlichting, led highbay armaturen en verlichting met een smalle lichtbundel tussen de stellingen. Voor lagere delen binnen de magazijnen kan gebruik gemaakt worden van lineaire led armaturen en asymmetrische armaturen.