Categorieën
https://www.canlux.nl/toepassingen/verlichting-industrie/parkeergarage
Zoeken
Winkelmandje

Verlichting parkeergarage

Helder licht, goed zicht

In een niet goed verlichte parkeergarage hebben veel mensen een onveilig gevoel. daarom is het belangrijk dat een parkeergarage goed is verlicht. Verlichting voor parkeergarages hebben we allemaal in ons assortiment.

Aanbevolen verlichting voor de parkeergarage:

Het gevoel van veiligheid in parkeergarages is voor de bezoeker van groot belang. Daarbij hoort ook  het vinden van de weg in de parkeergarage. De parkeergarageverlichting is onderdeel van deze veiligheid. Tegelijkertijd moeten de energiekosten zo laag mogelijk worden gehouden omdat dit een groot aandeel is van de kosten in een parkeergarage.

De verlichting in parkeergarages staan vaak 7 dagen per week  de gehele dag aan. Wanneer de juiste keuze led verlichting wordt gemaakt zijn enorme besparingen mogelijk. Parkeergarageverlichting met een extreem lange levensduur verlaagd de onderhoudskosten tot het minimum. Aangevuld met een hoge efficiëntie (hoge lichtopbrengst tegen laag vermogen) en een duurzame behuizing zijn dit de ingrediënten voor de juiste oplossing. Deze duurzame behuizingen van de parkeergarage verlichting zijn gemaakt van aluminium. Door de speciale constructie is het mogelijk om na de lange levensduur (70.000 uur / L80) de led modules te vervangen en de behuizingen opnieuw te gebruiken.

Bij het toepassen van deze duurzame led parkeergarageverlichting is het mogelijk om de parkeergarage dynamisch te verlichten. Lichtinstallaties met sensoren en dimfuncties zullen hieraan bijdragen. Ook zal dit de levensduur van de armaturen nog verder verlengen. Het is raadzaam om de parking in zones te verdelen. Met behulp van de slimme sensor verlichting kunnen bepaalde gebieden worden gedimd als er geen verkeer is. Voordat een gebruiker de garage betreed zal het licht feller gaan branden zodat deze niet in het donker stapt en zich alsnog onveilig voelt.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het verlichten van de parkeergarage. Aan de hand van gestelde eisen, normen en wensen ontwerpen wij voor de parkeergarage het lichtplan. Maatwerk kan hierbij de juiste oplossing zijn.