Categorieën
https://www.canlux.nl/toepassingen/verlichting-scholen/entree
Zoeken
Winkelmandje

Verlichting entree

Helder licht, goed zicht

De entree van een school is het verzamelpunt van veel leerlingen. Ook is dit het ontvangst van iedereen die het gebouw binnenloopt. De entree heeft nog veel meer functies en heeft daarom ook licht nodig dat die functies vertegenwoordigd.

Aanbevolen verlichting voor het entree:

Rondom de entree van een school is het vaak een drukte van belang. Dit komt doordat de entree en de ruimte daarachter het verzamelpunt voor leerlingen, medewerkers en bezoekers is. Hier vinden de gesprekken plaats. In moderne schoolgebouwen is de ruimte direct achter de entree de plaats waar projectpresentaties, reünies, informatieavonden, schoolfeesten en andere evenementen worden gehouden.

Doordat deze ruimten multifunctioneel worden ingezet zal de verlichting hier zo ingericht moeten worden dat ze bruikbaar zijn voor alle genoemde activiteiten. De juiste keuze van de verlichtingsarmaturen geeft de entree een goede sfeer en de juiste lichtsterkten voor alle activiteiten.

De meeste activiteiten zullen gedurende de dag plaatsvinden. De entrees en achterliggende ruimten (foyers) krijgen hierdoor daglicht binnen. Om de energie overdag te reduceren kunnen er sensoren worden toegepast om het energieverbruik te verminderen. Activiteiten welke `s avonds plaatsvinden zijn onder andere toneelstukken, films of optredens. Hierbij is het mogelijk om licht te dimmen. Ondersteunende verlichting en achtergrondverlichting kunnen bij deze activiteiten belangrijk zijn.

Entrees zijn overgangsgebieden van buiten- naar binnenverlichting. Ofwel van daglicht naar kunstlicht. Hierdoor kan een iets hogere lichtsterkte nabij de entrees prettig zijn om de ogen te laten aanpassen aan het kunstlicht.

De verlichting voor uw entree upgraden en daarmee het lichtbeeld verbeteren met lagere energiekosten? Maak u school groen en laat u informeren over de mogelijkheden.