Categorieën
https://www.canlux.nl/toepassingen/verlichting-scholen/klaslokaal
Zoeken
Winkelmandje

Verlichting klaslokaal

Helder licht, goed zicht

In het klaslokaal wordt er geleerd gepraat en lesgegeven. Licht moet daarbij helpen zo moet het licht fijn zijn om mee te werken, het is niet fijn als het licht fel is want dat werkt niet lekker. Het is dus handig dat je de lampen kan dimmen.

Aanbevolen verlichting voor het klaslokaal:

Het klaslokaal is het hart van de school. Hier gebeurt het en worden de leerlingen opgeleid tot een bepaald doel. Dit leerproces is visueel waarbij de sterkte van het activiteitenniveau op een dag sterk varieert. In het lokaal vinden veel activiteiten plaats, zoals luisteren, lezen schrijven, presentaties van docent of student, kijken naar het digibord etc. Uiteraard moet de lokaal verlichting hierop ingericht zijn.

Hedendaagse moderne klaslokalen zijn v

erandert in functionele ruimten voor activiteiten en behoeften. Een flexibele verlichtingsoplossing is hierbij raadzaam met bijvoorbeeld een egale lichtspreiding in het lokaal. Daarnaast zijn er soms gebieden in een lokaal welke special verlichting nodig hebben zoals een presentatiehoek.

Uit meerdere onderzoeken aan de diverse universiteiten is inmiddels wel gebleken dat een leerling of student beïnvloed wordt door licht. Human Centric Lighting is een verlichtingsoplossing waarbij de kleurtemperatuur van het licht kan veranderen. Dit heeft weer een positief effect op de concentratie van de leerling. Ook is de Human Centric Lighting dimbaar wat voor kunstlicht nodig is en moet verblinding van het licht worden vermeden.

De eisen voor verlichtingssterkten in klaslokalen treft u in ons kenniscentrum. Wij hanteren de eisen volgens de  EN 12464-1.

Led verlichting in het onderwijs is dé snelste en eenvoudigste manier om jaarlijks enorm te besparen. De energie- en onderhoudskosten zullen drastisch dalen bij de aanschaf van schone en duurzame led verlichting. Om de kosten nog verder terug te dringen werkt slim verlichten in scholen nog beter. Waarom moet de verlichting branden als er niemand in een lokaal aanwezig is? Moet de verlichting in gangen 100% branden als er geen verkeer is? Vraagstukken om over na te denken! Wij adviseren u graag over lichtregelsystemen (Human Centric Lighting) en kostenbesparing.