Categorieën
https://www.canlux.nl/toepassingen/verlichting-scholen/lerarenkamer
Zoeken
Winkelmandje

Verlichting lerarenkamer

Helder licht, goed zicht

Leraar zijn kan stress veroorzaken. Leraren hebben dan ook ontspanning nodig. Dit ontspannen wordt veel gedaan in de lerarenkamer. Daarom heeft de lerarenkamer goed licht nodig dat ontspannend is maar ook goed is om even samen te overleggen.

Aanbevolen verlichting voor de lerarenkamer:

Het beroep van leerkracht is stressvol en ontspanning is daarbij van groot belang. De lerarenkamer is bij uitstek een ruimte om bij te komen, te ontspannen en energie op te doen. De verlichting van een lerarenkamer speelt hierbij een behoorlijke rol. De lerarenkamer is bij voorkeur gezellig en toont ontspannen waarbij de kleur van het licht een belangrijk gegeven is.  

Verlichting voor lerarenkamers zijn armaturen met een warme lichtkleur. Afhankelijk van de gekozen stijl in deze lerarenkamer kan er gekozen worden voor een type armatuur. Er zijn inbouw armaturen welke in het systeemplafond passen, design lichtlijnen of gependelde armaturen.

De eisen voor verlichtingssterkten in lerarenkamers treft u in ons kenniscentrum. Wij hanteren hierbij de eisen volgens de EN 12464-1.

Led verlichting in het onderwijs is dé snelste en eenvoudigste manier om jaarlijks enorm te besparen. De energie- en onderhoudskosten zullen drastisch dalen bij de aanschaf van schone en duurzame led verlichting. Om de kosten nog verder terug te dringen werkt slim verlichten in scholen nog beter. Waarom moet de verlichting branden als er niemand in een lokaal aanwezig is? Moet de verlichting in gangen 100% branden als er geen verkeer is? Vraagstukken om over na te denken! Wij adviseren u graag over lichtregelsystemen (Human Centric Lighting) en kostenbesparing.