Categorieën
https://www.canlux.nl/beheerkantoor-amsterdamse-bos/l77c3
Zoeken
Winkelmandje

Nieuws

Lees de laatste nieuwsberichten van Canlux
15 december 2021
Beheerkantoor Amsterdamse Bos

Beheerkantoor Amsterdamse Bos

Beheerkantoor Amsterdamse Bos heeft nieuwe verlichting

Het Amsterdamse Bos is een tussen 1934 en 1970 aangelegd bos ten zuidwesten van Amsterdam. Het Amsterdamse Bos ter grootte van 935 hectare ligt vrijwel geheel in de gemeente Amstelveen. De gemeente Amsterdam is eigenaar en beheerder van het bos.

Het Amsterdamse Bos

Wel eens in het Amsterdamse Bos geweest? Een aanrader! Het ontwerp van dit enorme natuurgebied aan de rand van Amsterdam is een kruising tussen de Engelse landschapstijl - glooiende weiden met her en der groepjes bomen omringd door dicht bos, en gekromde bosranden - en de stijl van de Duitse Volksparken. De invloed daarvan is terug te vinden in de 'activiteiten-as' van het Bos: alle voorzieningen, zoals hockey- en cricketvelden, maneges, speelweides en de Grote Vijver, liggen op een vrijwel rechte lijn zodat de rest van het gebied het domein is van de bezoeker die rust wil.

In het Amsterdamse Bos is veel te beleven zoals; de beroemde Bosbaan, de 5 monumenten, de 116 bruggen, de museumtram, het pontje, het pannenkoekenrestaurant, het openlucht theater, geitenboerderij, ondiep zwembad voor de kleinen, en uiteraard de veelzijdige natuur.

Beheerkantoor Amsterdamse Bos

Uiteraard vraagt zo`n natuurgebied veel aandacht op het gebied van beheer en onderhoud, strategie en ontwikkeling, de boswachterij, de boswinkel en het evenementenbureau. Voor al deze werkzaamheden heeft de gemeente Amsterdam het Beheerkantoor Amsterdamse Bos.

Nieuwe verlichting aan betonnen plafond

Op steeds meer plaatsen zien we ontwerpen met de zogenaamde 'open' plafonds. Een plafond waar alle elementen van de installaties nog zichtbaar zijn. Een mooie trend waarbij verlichting hangend (gependeld) wordt geïnstalleerd. De plafonds bij het Beheerkantoor Amsterdamse Bos zijn voorzien van een isolatielaag welke op het plafond is gespoten.

In alle gangen van het kantoor hangen aan een trackrail systeem zo`n 75 Indica trackspots van Lumosec Lighting. Deze led railspots zijn per stuk te programmeren door gebruik van een draadloos Casambi systeem in combinatie met Casambi ssensoren. In de kantoren zijn de Volica 2.0 ledarmaturen aangebracht voor een goede werkverlichting. 

Lichtontwerp, calculatie en programmeren

Het lichtontwerp en de calculatie voor het hele kantoor is in samenwerking gedaan zodat de wensen van de medewerkers, de gestelde eisen en de juiste sfeer goed afgestemd kon worden.

Na het installeren is de verlichting geprogrammeerd voor een optimaal lichtniveau, de laagste energiekosten en het gebruiksgemak. Het Casambi systeem is, ondanks dat het draadloos is, betrouwbaar door het gebruik van bluetooth low energy (BLE) wat werkt in een Mesh netwerk.   

Wij helpen u ook graag met de beste verlichtingsoplossing

Elke situatie voor verlichting is anders dat beseffen we bij Canlux zeker, vandaar dat we graag met u bespreken wat voor u de beste verlichtingsoplossing is. Wilt u advies voor de verlichting in uw kantoor? Graag verzorgen we het lichtplan en de lichtcalculatie voor uw situatie. Na levering is het uiteraard mogelijk om de gekozen verlichting te installeren.

Bel ons gerust op 085  130 16 34 of mail ons via info@canlux.nl

Lumosec Lighting Trackspot Indica casambi in gang

Indica railspots casambi in de kantine

Railspot indica met casambi in de gang geeft sfeer

Canlux Lineaire armaturen Cabrera aan trackrail receptie verlichting

Gezellige verlichting boven leestafelPendelverlichting Volica 2.0 boven vergadertafel

   Terug naar nieuwsoverzicht