Categorieën
https://www.canlux.nl/toepassingen/verlichting-retail
Zoeken
Winkelmandje

Verlichting winkels

Het draait om de beleving van uw klant

Winkelen wordt steeds vaker een beleving. Denk bijvoorbeeld aan de bekende koffieverkoper of de plaatselijke bakker. Verlichting speelt een cruciale rol om deze beleving te ervaren. Het juiste kleur licht, het design van het armatuur en de aansturing zijn een paar feiten waar over nagedacht moet worden.

#/pagina
 
Afdrukken

Veel ondernemers hebben verouderde winkel verlichting die tot wel 80% van het totale elektriciteitsverbruik verbruiken. Vaak is het oude verlichtingssysteem relatief snel aan te passen waardoor de energierekeningen direct fors omlaag gaan. Uiteraard moet hierbij de lichtkwaliteit niet achteruit gaan maar juist meer publiek naar de winkel trekken. Hierbij is de juiste balans tussen accentverlichting, de etalageverlichting en de algemene basisverlichting van groot belang.

De verlichtingsarmaturen in Paloss downlights voldoen aan de hoogste eisen en hebben daardoor een lange levensduur zonder grote licht terugval. Hierdoor bespaart u omdat de onderhoudskosten zeer laag zullen worden.

Tevens is er voordeel te behalen doordat de regering energiezuinige verlichting stimuleert. Met verlichting die voldoet aan de gestelde eisen is er een flink belastingvoordeel te behalen, de Energie Investerings Aftrek (EIA).

Slim verlichten met een lichtregelsysteem

Het is mogelijk om de verlichting in de winkel nog zuiniger te maken, met een licht regelsysteem. Met een licht regelsysteem kan de verlichtingssterkte geregeld worden bij aanwezigheid, tijd of het daglichtniveau. Waarom moet het licht in een kleedkamer branden als er niemand is of waarom brand het licht 100% van het vermogen als er genoeg daglicht binnen valt? Allerlei vraagstukken welke afhankelijk zijn van de situatie in een winkel.

Door slim te verlichten zal de klant meer gevoel krijgen bij de winkel, een kleedkamer kan bijvoorbeeld uitgerust worden met drie soorten licht. Dit licht kan de klant zelf kiezen en de kleding in diverse situaties beoordelen. Wij adviseren graag over de winkel verlichting.