Categorieën
https://www.canlux.nl/toepassingen/verlichting-scholen/aula
Zoeken
Winkelmandje

Verlichting aula

Helder licht, goed zicht

In de aula wordt gegeten, er wordt ontmoet en gegeten maar er zijn ook bijeenkomsten. De verlichting moet goed zijn voor alles. Het moet rustig zijn tijdens pauzes maar tijdens bijeenkomsten even iets feller.

Aanbevolen verlichting voor de aula:

De aula of kantine in een school is de plaatst waar leerlingen elkaar ontmoeten. In de aula of kantine wordt er geluncht, gestudeerd, ontspannen en worden grotere bijeenkomsten gehouden. De verlichting in de aula moet dus voldoen om te ontspannen maar ook moet er voldoende (functioneel) licht zijn op momenten van bijeenkomsten.   

Verlichting voor aula of kantine zijn armaturen met een warme lichtkleur voor de ontspanningsmomenten en hebben een koelere kleur op de momenten van bijeenkomsten. Voor de aula of kantine is het mogelijk een combinatie te maken van design verlichting en functionele verlichting. De ARCHI architectural lighting is bij uitstek geschikt om van de aula een visitekaartje van de school te maken. Bijvoorbeeld in kleuren geleverde, ronde, vierkant of driehoekige design armaturen welke perfect in het interieur van de aula en school passen.

De eisen voor verlichtingssterkten in aula en kantine treft u in ons kenniscentrum. Wij hanteren hierbij de eisen volgens de EN 12464-1.

Led verlichting in de school is dé snelste en eenvoudigste manier om jaarlijks enorm te besparen. De energie- en onderhoudskosten zullen drastisch dalen bij de aanschaf van schone en duurzame led verlichting. Om de kosten nog verder terug te dringen werkt slim verlichten in scholen nog beter. Waarom moet de verlichting branden als er niemand in een lokaal aanwezig is? Moet de verlichting in gangen 100% branden als er geen verkeer is? Vraagstukken om over na te denken! Wij adviseren u graag over lichtregelsystemen (Human Centric Lighting) en kostenbesparing.