Categorieën
https://www.canlux.nl/de-watertoren-van-katwijk/l57c2
Zoeken
Winkelmandje

Projecten

Bekijk de laatste projecten van Canlux

De watertoren van Katwijk

Duurzame ledverlichting zonder dat de natuur hinder ondervind

De watertoren is een rijksmonument en werd gebouwd in 1878. Naar een ontwerp van de stadsarchitect van Leiden, Jan Willem Schaap. De ronde toren is 33 meter hoog en in neo-romaanse stijl gebouwd. Het waterreservoir is van gietijzer en heeft een inhoud van 600.000 liter drinkwater.


In samenwerking met de Bam heeft Canlux Projectverlichting een lichtberekening gemaakt en gekozen voor armaturen van Ivela, de Maxilito XL schijnwerper.
Er is gekozen voor duurzame ledverlichting, maar niet aan de zijde van Berkheide, alleen aan de stadszijde. Zo kunnen de mensen genieten van de mooi aangelichte watertoren maar ondervindt de natuur geen hinder. Ook brand de verlichting niet de hele nacht. Met schermer gaan de lampen branden tot middernacht, en dan weer vanaf 5.00 uur ’s ochtends tot dat het licht is.

Wilt u ook advies over het aanlichten van monumentale panden?

Heeft u na het bekijken van dit project behoefte aan advies dan helpen wij u graag verder. Wij komen graag bij u langs om uw huidige situatie te beoordelen en samen met u een lichtplan te maken. Wij geven u advies over het type armatuur, de hoeveelheid licht en ook de schakeling van de verlichting.

Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 via telefoonnummer +31 (0)85 130 16 34. U kunt ook altijd een e-mail sturen aan info@canlux.nl.

 
 
   Terug naar projectenoverzicht